Foto: Privātais arhīvs

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (JV) ir vērsusi EP augstāko amatpersonu uzmanību uz to, ka pašlaik tajā strādā Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra meita un šāda situācija nav pieļaujama.

Tas, ka EP strādā Krievijas prezidenta preses sekretāra Dmitrija Peskova meita Jeļizaveta Peskova, nav pieļaujams, uzskata politiķe, norādot, ka tas ne tikai kompromitē EP kā institūciju, bet attiecīgajai personai dod pilnu piekļuvi EP datu bāzēm.

"Jebkuram NATO darbiniekam vai stažierim, uzsākot strādāt NATO galvenajā mītnē, ir nepieciešams saņemt virkni drošības pielaižu no atbildīgajiem dienestiem.

Diemžēl, EP šāds drošības siets nepastāv. Līdz šim mēs drošības apsvērumus esam ignorējuši un katram deputātam pašam ir dota atbildība izvērtēt, kādus cilvēkus pieņemt strādāt vai stažēties savā birojā. Tomēr Putina preses sekretāra Peskova meitas stažēšanās ir pretrunā jebkādiem drošības standartiem," uzskata Kalniete.

Peskovs jau daudzus gadus ir Putina preses sekretārs un iepriekš starptautiskie mediji ir norādījuši, ka viņa un viņa meitas dzīvesveids ne tuvu neatbilst viņu oficiālajiem ieņēmumiem, minēja Kalniete.

"Protams, mēs nevaram kontrolēt ievēlētos deputātus. Vienmēr būs tādi kā Andrejs Mamikins (LKS), kuri aizstāv masu slepkavas kā Sīrijas prezidents Bašars al Asads. Tāpat būs grūti veikt visaptverošu darbinieku drošības pārbaudi, bet mēs noteikti varam kontrolēt, lai EP nestrādā Putina režīma pārstāvju ģimenes locekļi," pauda politiķe.

Peskova šobrīd ir Francijas deputāta stažiere un šis amats viņai sniedz pilnu piekļuvi EP telpām un datu bāzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!