Vienu no Kirgizstānas kalniem ir iecerēts nosaukt Santaklausa vārdā, un Kirgizstānas alpīnistu grupa Ziemassvētku vakarā uzkāps šajā virsotnē, piedaloties oficiālajā vārda došanas ceremonijā.
Kirgizstānas iestādes uz šādu soli iedvesmojusi Zviedrijas loģistikas firmas "Sweco" ideja, ka kalni Kirgizstānas ziemeļos esot vispiemērotākā vieta, no kuras Santaklauss varētu izvadāt Ziemassvētku dāvanas pa visu pasauli, lai paspētu tās nogādāt laikā.

Kirgizstāna, kas atrodas nomaļus no populārākajiem tūrisma maršrutiem un pēdējā laikā piedzīvojusi politisku nestabilitāti, cenšas piesaistīt ārvalstu tūristus un uzskata "Sweco" ideju par labu iespēju īstenot šo mērķi.

"Sweco" atzīst, ka Kirgizstānas novietojums Eirāzijas centrā padara to piemērotu vietu Ziemassvētku dāvanu izvadāšanai pasaules bērniem.

Apmēram 90 procentus Kirgizstānas teritorijas aizņem kalni. Galvenā kalnu grēda šajā valstī ir Tjanšans, kas tulkojumā no ķīniešu valodas nozīmē "padebešu kalni" un kuras augstākās virsotnes sasniedz 7000 metrus. Valstī ir daudz kalnu, kuriem nav nosaukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!