Policisti Krievijas reģionā Kamčatkā svētdien vēlu vakarā nošāvuši Esso ciemā ieklīdušu agresīvu lāci, vēsta aģentūra “Itar-Tass”, atsaucoties uz vietējām amatpersonām.

Par plēsēju policijai ziņojusi vietējā iedzīvotāja, kura svētdienas vakarā sastapusi dzīvnieku un izglābusies no tā, patveroties tuvākās dzīvojamās mājas kāpņu telpā. Lācis centies tikt klāt sievietei, bet nav spējis pārvarēt kāpņu telpas durvis.

Notikuma vietā ieradušies policisti dzīvnieku sastapa pie saimniecības būvēm 70 metru attālumā no divām daudzdzīvokļu dzīvojamajām ēkām. Lācis tuvojies likumsargiem, kuri to nošāva.

Šis šogad jau ir otrais gadījums Kamčatkā, kad policisti ir spiesti nošaut lāci. "Delfi" jau vēstīja, ka maijā likumsargi nošāva divus dzīvniekus, kuri bija saplosījuši makšķernieku.

Kamčatkā dzīvojošie brūnie lāči ir vieni no lielākajiem sugas pārstāvjiem. Pieauguša tēviņa svars var sasniegt 700 kilogramu, bet ķermeņa garums trīs metrus.

2011. gadā pussalā lāču ķetnās gājuši bojā trīs cilvēki. Medniekiem nācās nošaut 50 lāčus, kuri apdraudēja iedzīvotāju un tūristu drošību.

Uz apdzīvotām vietām lāčus vilina iespēja atrast pārtikas atkritumus izgāztuvēs, skaidro speciālisti, aicinot iedzīvotājus dzīvniekus neprovocēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!