Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons piedraudējis, ka Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības (ES), ja par Eiropas Komisijas (EK) prezidentu kļūs bijušais Luksemburgas premjers Žans Klods Junkers, vēsta vācu žurnāls "Der Spiegel".

Atsaucoties uz avotiem, kas informēti par otrdien notikušā ES dalībvalstu līderu neformālā samita gaitu, žurnāls raksta, ka Kemerons brīdinājis Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kura paudusi atbalstu Junkera kandidatūrai.

Kemerons esot Merkelei sacījis, ka Junkera izvēle "destabilizēs viņa valdību tādā mērā, ka tā pasteidzinās referendumu par izstāšanos no ES", kas, visticamāk noslēgšoties ar tautas lēmumu no bloka aiziet.

"Astoņdesmito gadu figūra nevar atrisināt nākamo piecu gadu problēmas," piebildis Apvienotās Karalistes premjers.

Tikmēr Dauningstrīta atteikusies aģentūrai AFP komentēt "Der Spiegel" sniegtās ziņas, vienīgi piebilstot, ka pagaidām pāragri izteikties par iespējamajiem kandidātiem uz EK prezidenta krēslu.

Pret Junkera kandidatūru iebilst arī Zviedrija un Ungārija. Vairāku avoti ES stāsta, ka nepatiku pret viņu samita laikā izteikuši arī Nīderlandes un Somijas premjeri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!