Foto: AFP/Scanpix
Svētdien, četras dienas pirms Lielbritānijā gaidāmā referenduma par dalību Eiropas Savienībā (ES), gan izstāšanās atbalstītāji, gan pretinieki atsākuši kampaņas pasākumus, kas tika apturēti saistībā ar parlamenta deputātes Džo Koksas slepkavību.

Kā paziņojis premjerministrs Deivids Kamerons, valsti gaida "eksistenciāla izšķiršanās", no kuras "nebūs atpakaļceļa".

Viņš brīdinājis, ka izstāšanās negatīvi ietekmētu tirdzniecību un investīcijas un varētu novest Lielbritāniju recesijā, un vērsies pie neizlēmušajiem, aicinot viņus nedoties labāk balsot.

"Ja neesat pārliecināti, neuzņemieties izstāšanās riskus. Ja nezināt, [kā balsot], neejiet," viņš rakstījis izdevumā "The Sunday Telegraph".

Pēc Kamerona vārdiem, referendums iezīmēs lūzumu, kas izšķirs, kāda Lielbritānija būs turpmāk. "Vai izvēlēsimies [eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līdera Naidžela] Farāža vīziju, kas Lielbritānijai nozīmēs soli atpakaļ, šķels, nevis vienos? (..) Vai arī izraudzīsimies tolerantu, liberālu Lielbbritāniju, valsti, kura savās problēmās nevaino citus, nežēlojas par pagātni, bet raugās nākotnē ar cerībām, optimismu un uzticēšanos?" vaicājis premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!