Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons ceturtdien Sīrijas krīzei veltītajā parlamenta ārkārtas sēdē pauda pārliecību, ka Damaskas režīms ir atbildīgs par pagājušajā nedēļā pieredzēto ķīmisko ieroču uzbrukumu, taču vienlaikus atzina, ka "100% pārliecības" nav.

Kamerons uzrunā likumdevējiem aicināja viņus "pieņemt spriedumu".

Kā liecina ceturtdien publiskotais juridiskais atzinums, Lielbritānija saskaņā ar starptautiskajām tiesībām varētu veikt militāru uzbrukumu Sīrijai pat tādā gadījumā, ja to bloķētu ANO Drošības padome.

Juridiskais pamatojums šādai rīcībai būtu "humānā iejaukšanās", un, "ja rīcība būtu bloķēta Drošības padomē, Lielbritānija saskaņā ar starptautiskajām tiesībām vienalga varētu veikt ārkārtas pasākumus", teikts Lielbritānijas valdības izplatītajā paziņojumā.

Jau ziņots, ka pēdējo dienu laikā arvien skaļāk izskan ASV un dažu to sabiedroto draudi uzsākt militāru uzbrukumu Sīrijai. Rietumvalstu retorika kļuvusi asāka pēc 21.augusta notikumiem Damaskas pievārtē, kur atbilstoši nemiernieku versijai valdības karaspēka uzbrukumā pielietoti ķīmiskie ieroči.

Sīrijas valdība šīs apsūdzības kategoriski noraida un ķīmisko ieroču izmantošanā apsūdz nemierniekus, kas šādi cenšas diskreditēt valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!