Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons paudis dziļu līdzjūtību leģendārās premjerministres "dzelzs lēdijas" Mārgaretas Tečeres piederīgajiem saistībā ar viņas nāvi un atzinis, ka līdz ar viņas aiziešanu no dzīves, Lielbritānija zaudējusi dižu līderi, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Mēs esam zaudējuši dižu līderi, dižu premjerministri un dižu britu pilsoni," teikts Kamerona paziņojumā, kas publicēts pirmdien, drīz vien pēc tam, kad kļuva zināms par Tečeres nāvi.

Savukārt savā kontā tvīterī Kamerons ierakstīja, ka Tečere nevis vadīja valsti, bet izglāba valsti.

Arī karaliene Elizabete II paudusi līdzjūtību Tečeres radiniekiem un piederīgajiem.

Jau ziņots, ka pirmdien mirusi leģendārā Lielbritānijas premjerministre, dzelzs lēdija Mārgareta Tečere. Tečere mirusi pirmdienas rītā pēc pārciestas triekas, apstiprinājis ekspremjeres runasvīrs Loids Bels, ziņo "The Guardian". Mārgareta Tečere dzimusi 1925. gada 13. oktobrī. Lielbritānijas valdības vadītājas amatu viņa ieņēma no 1979. līdz 1990. gadam.

Tečere mācījusies Oksfordas universitātē. 1959. gadā tika ievēlēta parlamentā, bet 1975. gadā tika ievēlēta par Konservatīvo partijas līderi. 1979. gada parlamenta vēlēšanās Konservatīvo partija uzvarēja un Tečere kļuva par premjerministri. Viņa demisionēja 1990. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!