Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons ceturtdien solīja zvanīt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, lai paskaidrotu Lielbritānijas bažas par "lielo varbūtību", ka Krievijas aviolainera katastrofu pagājušajā nedēļā Ēģiptes Sīnāja pussalā izraisīja bumbas sprādziens.

"Es zvanīšu prezidentam Putinam pēc brīža, lai ar viņu par to diskutētu," premjers sacīja žurnālistiem, piebilstot, ka "paskaidros viņam, kāpēc mēs esam spēruši tos soļus, kurus mēs esam spēruši", apturot pasažieru lidmašīnu lidojumus uz Šarm eš Šeihu un no tās.

"Ja krievu lidmašīnu nogāza teroristu bumba, tam ir ļoti reālas konsekvences," viņš sacīja, piebilstot - "tā kā tā ir ļoti liela varbūtība, pareizi ir rīkoties."

"Mums ir jāredz šīs izmeklēšanas rezultāti. Iemesls, kāpēc mēs rīkojāmies pirms to saņemšanas, ir izlūkošanas un informācijas dēļ, kas mums bija un kas mūsos raisīja bažas, ka tas lielākā mērā ir ticami nekā neticami, ka tā bija teroristu bumba," sacīja Kamerons.

No Šarm eš Šeihas tiks evakuēti 20 000 britu atpūtnieku, sacīja premjers. Lai viņus nogādātu dzimtenē, uz Sarkanās jūras piekrastes kūrortu lidos tukšas britu lidmašīnas, viņš paskaidroja.

"Mēs bez pārtraukuma strādājam kopā ar ēģiptiešiem, lai lidostās īstenotu nepieciešamos drošības pasākumus," viņš sacīja. "Mēs gribam sākt iespējami drīz. Ir samērā vienkāršs un nesarežģīts pasākumu komplekss, kas ir jāīsteno Šarm eš Šeihas lidostā, lai dotu mums lielāku skaidrību par drošību šajā lidostā."

Kā ziņots, sestdien 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Atbildību par lidmašīnas notriekšanu uzņēmušies ar teroristisko grupējumu "Islāma valsts" saistīti kaujinieki, taču šī paziņojuma ticamība izsaukusi skepsi.

Lielbritānija un Īrija uz laiku atcēlušas lidojumus uz Ēģiptes Sarkanās jūras kūrortu Šarm eš Šeihu un no tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!