Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kamerūnā nolaupītāji ar pagaidām nezināmu motīvu trešdienas rītā atbrīvojuši visus 78 iepriekš sagūstītos bērnus un šoferi, bet gūstā paturējuši skolas direktoru un kādu citu skolotāju, vēsta "Reuters".

Bērni atbrīvoti pārrunu ceļā, kuras vada presbiterāņu mācītājs Semjuels Fonki, atzīmē medijs. Viņš aicinājis visus aizlūgt par joprojām gūstā palikušajiem skolotājiem.

Lielais bērnu bars gūstā saņemts anglofonā reģiona ekonomiski spēcīgākajā pilsētā Bamendā. Sākotnēji valdība un militārpersonas nolaupīšanā apsūdzējusi valsts rietumu reģiona separātistus, kuri cenšas panākt pašu dēvētās anglofonās Ambozonijas atdalīšanos no frankofonās Kamerūnas daļas, tomēr separātistu pārstāvji nolieguši jebkādu saistību ar nolaupīšanas gadījumu. Bamendu separātisti vēlas pasludināt par Ambozonijas galvaspilsētu.

Oktobrī amatā kārtējo prezidentūras termiņu uzsāka pie varas jau 36 esošais Pols Bija. Viņš inaugurācijas runā mudināja separātistus nolikt ieročus vai arī saskarties ar visu likumu bardzību.

Līdz šim separātisti šo aicinājumu ir ignorējuši, valsts rietumos atsevišķās vietās ieviešot paši savu komandantlaiku un slēdzot valsts iestādes, tostarp skolas, tā protestējot pret Bijas frankofono valdību, kuru viņi apsūdz anglofonās valsts daļas marginalizācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!