Foto: stock.xchng

Kanādas ārlietu ministrs Stefans Dions pirmdien paziņoja, ka ir ļoti nobažījies par iespējamu Krievijas veiktu datorsistēmu uzlaušanu.

Viņš to pavēstīja pēc Vašingtonas apsūdzībām par Maskavas saistību ar hakeru uzbrukumiem ASV politiskajām organizācijām. Pēc Diona teiktā, viņš ir "ļoti satraukts", ka Kanāda varētu kļūt par nākamo Krievijas mērķi un aicināja nodrošināt "brīvu un drošu kibertelpu".

Kanādas sabiedrības drošības ministrs Ralfs Gudeils paziņojis, ka valdība izskata savas kiberiespējas, lai aizsargātu vitāli svarīgas datorsistēmas, tādas kā banku sektors, norādot, ka pagātnē bijuši incidenti, kad sistēmas tikušas uzlauztas.

Iepriekšējā nedēļā Vašingtona oficiāli apsūdzēja Krievijas valdību par mēģinājumiem ietekmēt šī gada ASV prezidenta vēlēšanas, veicot kiberuzbrukumus Savienoto Valstu politiskajām institūcijām.

Piektdien intervijā televīzijas kanālam NBC ASV viceprezidents Džo Baidens izteicās, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam šajā jautājumā tikšot nosūtīts "vēstījums", bet kāds avots Centrālajā izlūkošanas pārvaldē (CIP) izteicās, ka tiekot gatavots atbildes kiberuzbrukums, kura "mērķis ir aizskart un pazemot Kremļa vadību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!