Foto: stock.xchng
Kanādas policija reida laikā atklājusi, ka kādu nelegālu marihuānas audzētavu valsts rietumos sargā 14 melnie lāči, trešdien pavēstīja policijas pārstāvji.

Kā pavēstīja policijas seržants Freds Mansvelds, lai ievilinātu savvaļas dzīvniekus nomaļajā teritorijā Britu Kolumbijas dienvidaustrumos, aizdomās turamie izmantoja suņu barību. Parasti marihuānas audzētavas sargā suņi vai cilvēki, nereti tiek izmantoti slazdi. Kā norādīja Mansvelds, lāči nebija savu uzdevumu augstumos.

"Viņi bija pieradināti, tie vienkārši sēdēja un skatījās. Kādā brīdī viens no viņiem uzkāpa uz policijas mašīnas motora pārsega, brīdi tur pasēdēja un tad nolēca," pavēstīja policijas seržants. Viņš piebilda, ka visi policisti, kas piedalījās 30.jūlijā notikušajā reidā, bija apmācīti, kā uzvesties savvaļas dzīvnieku klātbūtnē, tāpēc, ieraugot, ka lāči nav agresīvi, no viņiem nebaidījās.

Melnie lāči ir izplatīti visā Kanādas teritorijā un, izņemot mātes ar lācēniem, parasti dzīvo vieni mežonīgajos apgabalos. Viņus barot aizliegts ar likumu.

Kā norādīja dabas aizsardzības inspektors Deivs Vebsters, marihuānas audzētāji piesprieda "šiem savvaļas dzīvniekiem nāves spriedumu". Viņš paskaidroja, ka pieradināt lāčus ir ļoti bīstami, jo pēc tam tie parasti meklē citus cilvēkus, regulāri izposta īpašumus un reizēm arī uzbrūk vai nogalina cilvēkus. "Ja tiek uzskatīts, ka lācis var apdraudēt [cilvēkus vai īpašumu], un tas ir pieradināts pie cilvēka ēdiena un nespēj to atrast savvaļā, šāds dzīvnieks tiks nogalināts."

"Šos dzīvniekus nogalina (cilvēku) laipnība," atzina Mansvelds. "Tas ir šausmīgi, ļoti bēdīgi."

Mansvelds piebilda, ka, policistiem ienākot īpašumā, "viņi atrada arī Vjetnamas cūku un mazu jenotu, kas gulēja uz gultas... tas bija draudzīgs, tas mēģināja uzrāpties uz viena policista kājas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!