Foto: AFP/Scanpix/LETA

Otavā un citās Kanādas pilsētās sestdien turpinājušies protesti pret ierobežojumiem, kas ieviesti cīņā ar Covid-19.

Galvaspilsētā protestētāji pulcējās ap ugunskuriem, lai sasildītos, un uzstādīja piepūšamās pilis bērniem pie parlamenta ēkas.

Paralēli notika arī neliela kontrdemonstrācija, taču atmosfēra bija draudzīga, ja salīdzina ar protestiem pirms nedēļas.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Demonstrācijas Kanādā sakās janvāra beigās kā protesta akcija pret valdības lēmumu obligāto vakcināciju attiecināt uz kravas automašīnu vadītājiem, kas veic pārrobežu pārvadājumus, bet strauji izauga par plašāku kustību pret Covid-19 ierobežojumiem un premjerministra Džastina Trudo valdību.

Otavā sestdien demonstrācijās piedalījās tūkstošiem cilvēku, pievienojoties kravas automašīnu šoferiem, kas jau dienām ilgi bloķē Otavas ielas.

Tikmēr pilsētas iedzīvotāju pacietība sāk izsīkt. Tūkstošiem cilvēku ir iesnieguši sūdzības par protestu radītajām neērtībām un aptuveni 40 000 cilvēku parakstījuši petīciju, kurā aicināts izbeigt demonstrācijas.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sestdien demonstrācijas notika gandrīz visās lielākajās Kanādas pilsētās, tostarp Toronto, kur viens protestētājs tika aizturēts pēc dūmu sveces iemešanas cilvēku pūlī.

Vinipegā autovadītājs tika aizturēts par ietriekšanos ar vieglo automašīnu protestētājos. Rezultātā četri cilvēki guva vieglas traumas, ziņoja policija.

Tikmēr Albertas provincē kravas mašīnu kolonna turpina bloķēt lielceļu, kas ir galvenā preču transporta artērija starp Kanādu un ASV.

Protestu organizatori ir paziņojuši, ka neatkāpsies, kamēr netiks atcelti ierobežojumi, kas noteikti cīņā ar Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!