Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kanādas lielākie kravu un pasažieru dzelzceļa operatori ceturtdien bija spiesti slēgt lielu daļu dzelzceļa tīkla, turpinoties indiāņu protestiem nelielas Britu Kolumbijas provinces indiāņu kopienas atbalstam, kura cīnās pret dabasgāzes cauruļvada būvniecību caur viņu tradicionālo teritoriju.

Uzņēmuma "Via Rail" amatpersonas sacīja, ka viņiem "nav cita varianta", kā uz laiku atcelt visus pasažieru pārvadājumus valsts mērogā, ieskaitot Toronto-Otavas-Monreālas koridoru, kas ir noslogotākais valstī.

Kanādas lielākā dzelzceļa kompānija "CN Rail" paziņoja, ka ir "bijusi spiesta uzsākt disciplinētu un progresējošu savu operāciju apturēšanu Austrumkanādā".

"Ņemot vērā vairāk nekā 400 vilcienu [reisu] atcelšanu pēdējās nedēļas laikā un jaunus protestus, kas izcēlušies stratēģiskās vietās uz mūsu galvenās līnijas, mēs esam nolēmuši, ka mūsu Austrumkanādas operāciju progresējoša apturēšana ir atbildīga pieeja, lai panāktu mūsu darbinieku un protestētāju drošību," paziņoja "CN Rail" vadītājs Dž.Dž.Rīsts.

Viņš sacīja, ka "CN Rail" ir panākusi tiesu rīkojumus un pieprasījusi provinču tiesībsargājošo aģentūru palīdzību saistībā ar "nelikumīgajām blokādēm" Ontārio, Manitobas un Britu Kolumbijas provincēs.

Mohauku protestētāji Ontārio provincē ir solījuši turpināt "CN Rail" līnijas blokādi, kas šķērso viņu teritoriju, līdz federālās policijas spēki atstās citas indiāņu cilts tradicionālo teritoriju Britu Kolumbijas provinces ziemeļos, kur indiāņi bloķē autotransporta piekļuvi "Coastal GasLink" cauruļvada būvniecības vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!