Foto: AP/Scanpix/LETA

Kravas automašīnu "Brīvības kolonna", kurai pievienojušies tūkstošiem citu protestētāju, svētdien jau otro dienu pēc kārtas paralizēja Kanādas galvaspilsētu, paužot neapmierinātību ar obligāto vakcināciju.

Otavas centrā ap parlamenta ēku haoss valdīja visu nedēļas nogali, izsaucot amatpersonu, tostarp galvaspilsētas mēra sašutumu.

Tomēr policija ziņo, ka aizturēto nav.

Protestētāji draud paralizēt Otavas dzīvi arī pirmdien, un varasiestādes jau paziņojušas, ka mērija būs slēgta un ka traucēts būs arī sabiedriskais transports un citi sabiedriskie pakalpojumi.

Protesta akcija pret ierobežojumiem, kas saistīti ar Covid-19 pandēmiju, bet jo īpaši ar lēmumu obligāto vakcināciju attiecināt uz kravas automašīnu vadītājiem, kas veic pārrobežu pārvadājumus, sākās pagājušajā nedēļā Vankūverā, Kanādas rietumos, kur vairāki desmiti autovadītāju organizēja kolonnu, lai dotos uz Otavu.

Viņiem ceļā pievienojās citi, un arī citos Kanādas reģionos sāka veidoties protestētāju autokolonna. Pa ceļam tās ar gavilēm sveica daudzi atbalstītāji, un piektdien pirmās kravas automašīnu kolonnas sāka ierasties galvaspilsētā.

Solidarizējoties ar protestētājiem Otavā, kravas automašīnu vadītāji svētdien pilnībā bloķēja 4.šoseju pie Albertas provinces robežas. Šis lielceļš ir galvenā preču transporta artērija starp Kanādu un ASV.

Kā ziņo Kanādas jātnieku policija, šobrīd robežšķērsošanas punktam iespējams piekļūt vienīgi kājām, jo šoseju bloķē aptuveni 100 kravas automašīnas.

Protestētājiem sasniedzot Otavu, premjerministrs Džastins Trudo un viņa ģimene pārvesti uz kādu nezināmu vietu, ziņo Kanādas mediji.

Otavas mērs Džims Vatsons paudis sašutumu par dažu protestētāju "draudīgo" uzvedību, kas īpaši izpaudusies pret mediju pārstāvjiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!