Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kanādas premjera Džastina Trudo mazākuma valdība pirmdien izturēja parlamenta uzticības balsojumu par budžetu, izvairoties no iespējamas pirmstermiņa vēlēšanu rīkošanas pavasarī.

Kopienu palāta ar 178 balsīm par un 159 pret pieņēma trīs gadu pēcpandēmijas stimulu budžetu 101,4 miljardu Kanādas dolāru (67,7 miljardu eiro) apjomā, par kuru bija paziņots pagājušajā nedēļā.

Premjera Liberālās partijas valdību atbalstīja Jaunā demokrātiskā partija, kas ir ceturtā lielākā partija parlamenta apakšpalātā un bija paziņojusi, ka cer izvairīties no vēlēšanām jaunā koronavīrusa pandēmijas laikā.

Budžets 2021.-2022. finanšu gadam, kurš sākās 1. aprīlī, vēl ir jāapstiprina Senātam, bet ir gaidāms, ka tas notiks šonedēļ.

Opozīcijā esošā Konservatīvā partija vēl var mēģināt gāzt valdību balsojumā par citu likumu budžeta ieviešanai, kas ir gaidāms dažas nedēļas pirms parlamenta vasaras atvaļinājuma.

Uzticības balsojumā pret budžetu balsoja Konservatīvā partija, Kvebekas bloks un Zaļā partija.

Trudo, kurš ir populārs sabiedriskās domas aptaujās, rudenī varētu izsludināt pirmstermiņa vēlēšanas cerībā atgūt vairākumu parlamentā, ko viņš zaudēja 2019. gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!