Sidnejas olimpisko spēļu priekšvakarā deviņi Kanādas labākie sportisti pozējuši kaili Monreālas fotogrāfam Žanam Fransuā Berubem, kurš radījis fotoslavinājumu olimpiskajam garam, bet firmas zīmēm un komandu krāsām, vienkārši parādot labākos sportistus, kas dosies uz Austrāliju.
"Ideja bija iemūžināt pašus labākos," saka Berube, kura izstāde "Les Athletes Lumieres" tika atklāta otrdien. "Lai godinātu radošo spēku, cēlumu, skaistumu un varenumu."

Fotografējot sprinteri Bruniju Surinu, vienu no Kanādas lielākajām cerībām olimpiādē, Berube gribēja uzņemt attēlu, kurā sportists būtu redzams, finišējot 100 metru distancē, sviedriem klāts.

Taču Surins paskaidroja, ka mazāk nekā desmit sekundēs, kurās viņš veic šo distanci, nosvīst nav iespējams.

Melnbaltajā fotogrāfijā Surins iemūžināts kā muskuļots gepards, kurš sagatavojies lēcienam.

Savukārt džudists Nikolass Gils "fotogrāfijā izskatās pēc gladiatora, pēc īsta cīnītāja. Un tas viņš arī ir," stāsta Berube. "Es domāju, ka tas ir spēcīgāk, nekā, ja tiktu veidots portrets."

Berube uzskata, ka fotogrāfijās nav nekā erotiska, jo arī olimpiskajās spēlēs nav nekā erotiska. Tas nav slavinājums seksuālai pievilcībai, bet pilnīga un spēcīga trenēta ķermeņa cēlumam.

Nevienā no sportistu fotogrāfijām nav redzamas viņu intīmās ķermeņa daļas. Fotogrāfs centies pacelties pāri kailuma tabu un parādīt cilvēku kā veselumu - viņa ķermeni un personību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!