Kanādas parlaments ir devis savu piekrišanu viendzimuma laulību legalizācijai, neskatoties uz skaļiem protestiem no konservatīvo parlamenta locekļu un reliģisko grupējumu puses, informē ārvalstu masu mediji.
Likumu atbalstīja 158 no 308 apakšnama deputātiem, 133 cilvēki balsoja pret.

Viendzimuma laulības jau iepriekš bija likumīgas vairākās Kanādas provincēs, taču jaunais likums ir radījis lielas pretrunas.

Šis likums varētu padarīt Kanādu par trešo valsti pasaulē, kur tiek pieļautas viena dzimuma pāru laulības. Vēl tas likumīgi ir atļauts Nīderlandē un Beļģijā, raksta BBC.

Lai likums stātos spēkā, vēl to ir jāapstiprina liberāli noskaņotajam Senātam.

Likumprojektu izstrādāja premjerministra Pola Mārtina liberālā mazākumvaldība. Jautājums par viendzimuma laulībām sašķēla Liberālo partiju, un otrdien sev nepieņemamā likuma dēļ no amata atkāpās Ontārio ekonomiskās attīstības ministrs Džo Komuzi.

Taču liela daļa politiķu atbalstīja jaunos noteikumus, tāpēc to apstiprināšana nebija sarežģīta. Pirms balsojuma Mārtins teica: “Mēs esam minoritāšu valsts, tāpēc ir svarīgi, ka dažādu tiesību piešķiršana nenotiek pārsteidzīgi. Taču pamatotas tiesības ir ļoti nozīmīgas, un par to ir jādomā, pirms jūs izdarāt savu izvēli.”

Opozīcijā esošā Konservatīvā partija un reliģiskie grupējumi iebilst pret šāda likuma pieņemšanu.

Konservatīvo līderis Stīvens Hārpers jau iepriekš paziņoja, ka visiem spēkiem aizsargās tradicionālo laulības definīciju vīrieša un sievietes starpā.

Kanādas likumdošana novirza Kanādu pavisam citā virzienā, nekā tās ietekmīgo dienvidu kaimiņvalsti.

ASV prezidents Džordžs Bušs vēlas ieviest grozījumus konstitūcijā, lai skaidri noteiktu tradicionālo heteroseksuālo laulību definīciju un nepieļautu nekādas novirzes no normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!