15 gadus vecs Kanādas pusaudzis ir apcietināts un apsūdzēts sakarā ar uzbrukumiem, kas februārī uz vairākām stundām nobloķēja pieeju tādām populārām Interneta lapām kā portāls "Yahoo!" un tirdzniecības firmas Amazon.com un eBay, ziņoja telekanāls ABC.
Kanādas varas iestādes nedēļas nogalē apcietināja pusaudzi Monreālas rajonā un pirmdien izvirzīja apsūdzību, bet sīkākas ziņas netika izpaustas viņa nepilngadības dēļ.

Pusaudzis ar iesauku "Mafiaboy" ir apsūdzēts vismaz vienā no šiem uzbrukumiem, kuri nobloķēja populārākās globālā tīkla lapas un pastiprināja bažas par Interneta drošību.

Gaidāms, ka Kanādas policija trešdien preses konferencē paziņos par viņa arestu un pēc tam paredzami arī ASV Tieslietu ministrijas un Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) paziņojumi.

Izmeklētāji nokļuva uz "Mafiaboy" pēdām Kalifornijas universitātē Santabarbarā - viena no vietām, kas tika izmantota šiem uzbrukumiem. Hakeris 8.februārī elektroniski ielauzās šīs universitātes datorā un ieprogrammēja to nosūtīt lielus informācijas daudzumus uz Interneta lapu CNN.com.

Interneta drošības eksperts Maikls Lails paziņoja, ka ir sazinājies ar "Mafiaboy" un 15 gadus vecais pusaudzis uzņēmies atbildību ne tikai par uzbrukumu CNN.com, bet arī vairākām mazākām Interneta lapām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!