Foto: DELFI
Kāds kanādiešu vīrietis otrdien atklājis uguni tiesas zālē Filipīnās, nogalinot divus cilvēkus un ievainojot vēl vienu. Pats uzbrucējs sašauts un miris vēlāk slimnīcā, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Mēs izmeklējam, kā aizdomās turamais ienesa iekšā ieroci," vietējai radiostacijai paziņoja policijas priekšnieks Marcelo Garbo.

Incidents otrdienas rītā noticis Sebu pilsētā. 65 gadus vecais vīrietis bijis apsūdzēts tīšu postījumu nodarīšanā, bet prasības iesniedzēji bijuši viņa kaimiņi. Nogalinātie ir kāds ārsts, kurš esot apsūdzības iesniedzējs, un viņa advokāts, bet ievainots ir prokurors.

Uzbrucējs pēc tam sašauts un miris slimnīcā. Pagaidām gan nav skaidrs, vai kanādieti nošāvusi policija, vai viņš nogalinājis sevi pats, norāda BBC.

Šaušana notikusi laikā, kad Filipīnās notiek diskusijas par pastiprinātu ieroču kontroli, reaģējot uz pēdējā laikā notikušām apšaudēm. Janvāra sākumā Filipīnās notika apšaude, kurā kāds vīrietis nogalināja septiņus cilvēkus.

Policijas dati liecina, ka 2012. gadā Filipīnās bija reģistrēti 1,2 miljoni šaujamieroču, bet nelegālo ieroču skaits sasniedz aptuveni pusi no šī skaita, ziņo aģentūra AFP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!