Naktī uz otrdienu Spānijai piederošajās Kanāriju salās ieradās divi kuģi ar 116 imigrantiem, kuru vidū bija vairāki bērni, otrdien ziņo vietējās amatpersonas.

Pirmais kuģis ar 56 cilvēkiem, no kuriem vismaz pieci bija nepilngadīgi, ieradās pirmdienas vakarā mazās La Gomeras salas pludmalē.

Palīdzības dienesta darbinieki sagaidīja migrantus, kad viņi ieradās, un trīs ceļojumā ļoti novājinātos cilvēkus nogādāja slimnīcā.

Otrs kuģis ieradās Los Kristianos ostā Tenerifes salā ap plkst.3 naktī (pēc vietējā laika). Uz tā atradās 60 migranti no Āfrikas - Sahāras tuksneša dienvidiem, un to vidū bija septiņi nepilngadīgie.

Pēdējos gados Kanāriju salas kā magnēts pievelk migrantus no Āfrikas, kuri cer nokļūt Eiropā.

Varas iestādes baidās, ka daudzi no tūkstošiem afrikāņu, kuri dodas bīstamajā ceļojumā uz Spāniju, ceļā mirst no bada un slāpēm, taču bojāgājušo skaitu nav iespējams noteikt.

Šā mēneša sākumā vētrās Vidusjūrā gāja bojā aptuveni 30 afrikāņu imigranti, arī deviņi bērni, kuri kopā ar mātēm mēģināja nokļūt no Marokas Spānijas dienvidu piekrastē.

Mēneša sākumā La Gomeras salā ieradās viens kuģis, uz kura bija 55 imigranti no Āfrikas un četru ceļojuma laikā mirušu cilvēku līķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!