Eiropas Savienības kandidātvalstu parlamentu delegācijas sanāksmē Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā trešdien secinājušas, ka integrēšanās ES nekādā ziņā neapdraudēs to nacionālo identitāti, bet saglabās to.
"ES paplašināšanās rada vislabākās iespējas nacionālās identitātes aizsardzībai globalizācijas laikmetā," teikts 13 kandidātvalstu kopējā paziņojumā, kas pieņemts 9. ES paplašināšanās konferencē, kura notika otrdien un trešdien Ļubļanā.

"Nacionālās un kultūras īpatnības visās Eiropas zemēs ir uzskatāmas par Eiropas lielāko bagātību un ir tās lielāko priekšrocību.. globālajā struktūrā," teiks ziņojumā.

Konferences dalībnieki vienojās, ka "jāvelta visas pūles, lai pirmās kandidātvalstis pabeigtu sarunas līdz 2001.gada beigām" un lai tās varētu pievienoties ES jau 2003.gada 1.janvārī.

Pasākumā piedalījās parlamentu delegācijas no Latvijas, Lietuvas, Čehijas, Kipras, Igaunijas, Ungārijas, Polijas, Slovēnijas, Bulgārijas, Maltas, Rumānijas un Slovākijas, kā arī Turcijas, kura tika atzīta par ES kandidātvalsti pagājušā gada decembrī Helsinku samitā, taču nav sākusi iestāšanās sarunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!