Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijā vesela paaudze ir izaugusi, neredzot citu politisko realitāti kā vien Vladimira Putina seju TV ekrānos – cilvēkos krājas neapmierinātība un nogurums, bet valstīs, kur varu nav iespējams mainīt vēlēšanu ceļā, tā tiek mainīta ielās. Diena, kad Putina režīms aizies no politiskās arēnas, nenovēršami pienāks, intervijā "Delfi" pauž Krievijas opozicionārs Vladimirs Kara-Murza. Viņš par savu uzdevumu uzskata šīs dienas pietuvināšanu un sabiedrības gatavošanu dzīvei nākotnes demokrātiskajā Krievijā.

Pēc sākotnēja pārpratuma ar satikšanās vietu pajokoju, ka jau sāku uztraukties par viņa kavēšanos, zinot viņa pieredzi ar indēšanas mēģinājumiem. Gada sākumā žurnālistiskās izmeklēšanas grupa "Bellingcat" secināja, ka Kara-Murzu 2015. un 2017. gadā mēģināja noindēt tā pati Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) apakšvienība, kas saindēja Kremļa kritiķi Alekseju Navaļniju.

Kara-Murza pasmejas un atklāj, ka 2019. gada maijā Oslo Brīvības foruma laikā bija iesnaudies savā viesnīcas numurā un neieradās uz pasākumu, kā rezultātā bažās par viņa dzīvību tika izlauztas viņa numura durvis. "Tāda ir realitāte," viņš atzīst.

Neizvairāmies arī no vakcinācijas temata. Kara-Murza atklāj, ka ir potējies ar "Sputnik-V" un ir drošs par šīs Krievijas vakcīnas efektivitāti, jo šajā jomā Krievija esot spēcīga. Arī asinsanalīzes apstiprinājušas antivielu klātbūtni pēc potēšanās. Tomēr papildus nācies sapotēties arī ar "Pfizer", jo "Sputnik V" Eiropas Savienībā (ES) joprojām nav atzīta kā brīva ieceļošanai un bez testiem derīga vakcīna.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!