Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas vadība karam pret Ukrainu pašlaik savāksi 115 bataljona taktiskās grupas, kas ir aptuveni 135 tūkstoši cilvēku, atsaucoties uz Ukrainas aizsardzības ministra Oleksija Reznikova teikto, vēsta aģentūra UNIAN.

No 115 bataljona līmeņa taktiskajām kaujas grupām frontē darbojas 105, precizējis Reznikovs.

"Kopumā tas militārajā dimensijā, domājams, ir līdz 135 tūkstošiem cilvēku. Bet ir vēlreiz jāatkārto, ka tas jau ir kokteilis. Tur ir gan algotņi, gan pseidomobilizētie, mobilizētie studenti no uz laiku okupētajām teritorijām un Krievijas Nacionālā gvarde. Kā tik tur nav. Tostarp arī profesionālie karavīri," medijam "Amerikas balss" teicis Reznikovs.

Ministrs arī uzsvēra, ka Krievijai tagad garantēti nav nekāda "pasaules otrā armija", okupanti kaujās sākuši pielietot pat novecojušu padomju parauga tehniku.

"Tā vairs noteikti nav "pasaules otrā armija". Jā, viņi ir vareni skaita ziņā. Viņiem ir daudz resursu noliktavās un arsenālos. Bet pat šis resurss viņiem jau ir vecs. Viņi uz Ukrainu ved pat T-62 tankus," skaidro ministrs.

Augusta sākumā Ukrainas Bruņoto spēku Stratēģiskā pavēlniecība informēja, ka 18 Krievijas bataljona taktiskās kaujas grupas nav atjaunojamas, atgādina UNIAN. Savukārt jūnijā Ukrainas izlūki ziņoja par 105 Krievijas bataljona taktiskajām grupām, kas karo Ukrainā. Militārais izlūkdienests gan brīdināja, ka to skaits var pieaugt par trešdaļu.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!