Neatzītās Karabahas Republikas aizsardzības armija ceturtdien Azerbaidžānai atdevusi tās karavīru līķus, kas gāja bojā apšaudēs naktī no 3. uz 4. martu, paziņojis Karabahas aizsardzības ministrs Movsess Akopjans, raksta informācijas aģentūra "Regnum".
Saskaņā ar ministra teikto 11 azerbaidžāņu karavīri gājuši bojā, no kuriem četri palikuši Karabahas teritorijā. "Kā labas gribas žestu mēs nolēmām azerbaidžāņiem tos atdot," teicis Akopjans.

Tāpat ministrs noliedz, ka armēņu pusē būtu bojāgājušie. Pēc viņa teiktā, divi karavīri ir tikai ievainoti: vienam iešauts rokā, bet otrs guvis kājas traumas uz mīnas.

Azerbaidžānas valdība joprojām uzstāj, ka apšaudi izprovocējuši karabahieši. Saskaņā ar Baku un informācijas aģentūras "Novosti-Azerbaidžan" rīcībā esošajiem datiem, azerbaidžāņi nogalinājuši 12 armēņus un ievainojuši vēl 15, turklāt bojā gājuši esot tikai četri azerbaidžāņi, no kuriem neviens neesot palicis kaujas laukā.

Kā jau ziņots, Kalnu Karabahas konflikta zonā otrdien notika apšaudes, kas turpinājušās 13 stundas. Reģiona ziemeļaustrumos ticis pārtraukts šaušanas aizlieguma režīms, vairākās frontes daļās sākušās apšaudes un Azerbaidžānas puse kaujā iesaistījusi smago bruņutehniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!