Astoņi cilvēki gājuši bojā un vairāki desmiti ievainoti sprādzienā, kas piektdien nograndis pie ASV konsulāta ēkas ostas pilsētā Karači Pakistānas dienvidos, informēja policija un aculiecinieki. Seši no ievainotajiem ir konsulāta darbinieki, norādīja amatpersonas.
"Šobrīd mēs esam konstatējuši, ka no lidojošajām atlūzām nelielus ievainojumus guvuši seši konsulāta darbinieki - viens amerikānis un pieci pakistāniešu darbinieki," sacīja ASV vēstniecības Pakistānā pārstāvis.

ASV vēstniecība nevarēja apstiprināt policijas ziņu, ka uzbrukumā gājis bojā viens konsulāta apsargs.

Karači policijas priekšnieks Tariks Džamils sacīja aģentūrai AFP, ka terora aktā, domājams, ir vainojams spridzinātājs pašnāvnieks.

Policisti, kas ieradušies notikuma vietā, aģentūrai AFP sacīja, ka atrastas astoņu cilvēku mirstīgās atliekas. Bojāgājušo vidū ir divi pakistāniešu policisti, kas apsargājuši konsulātu.

Bumbas sprādzienā sagrauts konsulāta nožogojums un izsisti logi. 100 līdz 200 metru attālumā ap eksplozijas vietu izmētātas cilvēku ķermeņu daļas.

Bumba pie konsulāta ēkas izsitusi zemē vairākas pēdas dziļu bedri un sadragājusi masīvos cementa blokus, kas bija novietoti ap konsulāta ēku, lai nobremzētu satiksmes plūsmu. Policija nekavējoties norobežojusi sprādziena vietu.

Postījumi nodarīti aptuveni kilometru lielā rādiusā. Izsisti daudzi logi un bojātas vismaz 18 automašīnas.

Karači Džinnas slimnīcas amatpersonas informēja, ka slimnīcā ievietoti 26 sprādzienā ievainoti cilvēki un viņu stāvoklis ir nopietns. Tiek lēsts, ka pavisam varētu būt ievainoti ap 40 cilvēku.

Sprādziens notika dienu pēc ASV aizsardzības ministra Donalda Ramsfelda vizītes Pakistānā. Ramsfelds uzturējās Pakistānā un Indijā, lai mazinātu saspīlējumu abu Dienvidāzijas kodolvalstu starpā.

Maijā pie viesnīcas "Sheraton" Karači pilsētā sprāga automašīnā ievietots spridzeklis. Šajā terora aktā bojā gāja 11 Francijas pilsoņi un trīs pakistānieši. Pakistānas policija šajā spridzināšanā tur aizdomās teroristu organizāciju "Al-Qaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!