Krievijas federālo spēku kareivji kādai čečenu bēgļu ģimenei Ingušijā atdevuši dēla līķi, kurš bijis neticami sakropļots, turklāt tam bijusi izrauta sirds.
Čečenijas Nevalstisko organizāciju padomes informatīvais centrs piektdien ziņo, ka šā gada 1.janvārī federālie spēki kopīgi ar promaskaviskajām Čečenijas spēku struktūrām no čečenu bēgļu nometnes "Sacita", kas atrodas netālu no Ordžononikidzes ciema Sunžas rajonā Ingušijā, aizveda 1972.gadā dzimušo Visadi Šakarovu. Nolaupītā vīrieša radinieki ilgu laiku nesekmīgi centās noskaidrot viņa atrašanās vietu un tālāko likteni.

11.februārī federālie spēki sakropļoto Šakarova līķi ar acīmredzamām spīdzināšanas pēdām atdeva viņa radiniekiem. Pēc nogalinātā radinieku teiktā, Visadi līķis ticis atvests no Mozdokas pilsētas Ziemeļosetijā.

Visadi Šakarova līķis bija pilnībā apdedzis. Tam bija izrauta sirds, vēders bija uzšķērsts no krūtīm līdz pavēderei, nogriezti pleca muskuļi, sašķaidīts galvaskauss, kam pilnībā trūka augšējā daļa, un nocirsta labās kājas pēda. Kāds bijis šī 30 gadus vecā čečenu bēgļa nežēlīgās spīdzināšanas iemesls, nav noskaidrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!