Foto: Reuters/Scanpix

ASV kardināls, kurš vada Vatikāna komisiju, kas izskata un izmeklē jautājumus par garīdznieku pastrādātajiem bērnu seksuālās izmantošanas gadījumiem, aicinājis Romas bīskapus neuzvesties tā, it kā problēma būtu atrisināta, pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Kardināls Šons O' Mellijs pavēstījis, ka tas ir nepatīkams temats, un daži mācītāji joprojām nelabprāt atklāti cīnās ar šo problēmu: "To ir vieglāk ignorēt un cerēt, ka tas vienkārši pazudīs, taču, ja esam noslēpumaini un metamies aizsardzībā, rezultāti ir postoši."

"Mums, kā baznīcas vadītājiem, tas būtu riskanti - uzskatīt, ka jautājums par seksuālajiem noziegumiem, kas pastrādāti pret bērniem pieder pagātnei," norādot, ka par problēmu jādiskutē "šeit un tagad" teicis kardināls.

Pagājušajā nedēļa O' Mellijs paziņoja, ka pirmajā viņa vadītās komisijas sēdē Vatikānā diskutēts par sankcijām, ko piemērot bīskapiem, kuri nav novērsuši vardarbību. Tāpat tiek plānotas sankcijas garīdzniekiem, kuri pieseguši varmācību.

Februārī Romas Pāvests Francisks izsūtīja vēstuli kardināliem visā pasaulē, pavēlot viņiem sadarboties ar komisiju, lai izskaustu seksuālo vardarbību, pat, ja tas izraisītu skandālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!