Foto: AP/Scanpix
Kardinālu konklāvs, kam jāievēlē jauns Romas katoļu pāvests, varētu notikt arī pirms 15.marta, kas ir agrākais iespējamais datums saskaņā ar pašreizējiem noteikumiem, kas paredz, ka konklāvu nedrīkst sasaukt agrāk kā 15 līdz 20 dienas pēc tam, kad pāvesta amats ir kļuvis vakants.

Vatikāna preses sekretārs Federiko Lombardi sestdien žurnālistiem paziņoja, ka pēc vairāku kardinālu ierosinājuma augstas Vatikāna amatpersonas izvērtēs Vatikāna konstitūcijā ietverto nosacījumu, ka jāgaida 15 līdz 20 dienas, lai Romā varētu ierasties visi kardināli, kuriem jāpiedalās konklāvā.

Lombardi norādīja, ka pāvests jau ir paziņojis, ka atstās amatu 28.februārī, tāpēc kardināliem ir pietiekami laika, lai nokļūtu Romā, un pašreizējos noteikumus ir iespējams interpretēt.

Tomēr viņš uzsvēra, ka lēmums vēl nav pieņemts un konklāvs notiks noteikumos paredzētajā laikā, ja kādam no 117 kardināliem uz to nebūs iespējams ierasties agrāk.

Vatikāna preses sekretārs arī pavēstīja, ka Benedikts XVI pēc amata atstāšanas līdz aprīļa beigām vai maija sākumam uzturēsies pāvestu vasaras rezidencē Kastelgandolfo netālu no Romas, kamēr tiks renovēta viņa jaunā rezidence Vatikānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!