23 gadus veca jauniete pirmdien gāja bojā Vācijas pilsētā Ķelnē, kad viņu sabradāja pūlis tradicionāla karnevāla laikā, paziņoja policija.
Simtiem tūkstoši cilvēku piepildīja Reinzemes novada lielāko pilsētu ielas, lai piedalītos "Rožu pirmdienas" (Rosenmontag) karnevāla gājienos.

23 gadus vecā sieviete pavadīja vienu no svētku gājiena platformām, raugoties, lai skatītāji nepakļūtu zem riteņiem. Tomēr gājiena līkumā jauniete paklupa, tika sabradāta un pēc apmēram vienas stundas nomira slimnīcā.

Septiņus kilometrus garajā gājienā Ķelnē piedalījās 240 braucošas platformas un 124 muzikālās grupas. Gājiens sākās pulksten 11.11, jo skaitlis 11 tiek uzskatīts par maģisku karnevāla skaitli.

"Ķelne ir viens liels leļļu teātris," bija karnevāla dalībnieku sauklis pilsētā, kas sevi uzskata par karnevālu kultūras bastionu. Tomēr "Rožu pirmdienas" gājieni notika arī Diseldorfā, Bonnā, Maincā un citās pilsētās.

Karnevāls, kuru svarīgākā daļa ir ielu ludziņu izrādes, sākās pagājušo ceturtdien un beigsies Meteņu otrdienā (Mardi Gras). Tā laikā ielas ir pilnas ar cilvēkiem maskuballes tērpos un tiek patērēts daudz vietējā alus "Koelsch". Šis laiks ir pazīstams arī ar seksuālām vaļībām, kurās iniciatīvu uzņemas sievietes.

Pēc tam, kad valdība un parlaments 1999.gadā pārcelās no Bonnas uz Berlīni, Reinzemei raksturīgais karnevāls otro gadu pēc kārtas tiek rīkots arī apvienotās Vācijas galvaspilsētā. Berlīnē karnevāla gājiens notika svētdien un tajā piedalījās ap 300 tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!