Foto: Reuters/Scanpix

Teroristiskā grupējuma "Daesh" karotājs – zviedrs – savā valstī pieprasījis pabalstus 50 tūkstošu Zviedrijas kronu (5,1 tūkstoša eiro) apmērā, kamēr bijis grupējuma "galvaspilsētā" Rakā, Sīrijā, raksta "TheLocal.se".

Mihaels Skramo, kurš sevi dēvē par Abdulu Samadu el Svedi, 2014. gada augustā ar sievu un bērniem devās uz Sīriju

Kopš tā laika viņš parādījies virknē teroristu propagandas video, dažreiz kopā ar bērniem pozējot ar kalašņikova automātu.

Zviedrijas laikraksts ziņo, ka Zviedrijas labklājības aģentūrai "Försäkringskassan" bija nepieciešams vairāk nekā gads, lai nosūtītu vēstuli Skramo uz viņa Gēteborgas mājvietu un informētu par to, ka ir pārtraukta bērnu un dzīvokļa pabalsta izmaksa.

Saskaņā ar Zviedrijas Nacionālās aizsardzības universitātes terorisma pētnieka Magnusa Ranstorpa teikto Skramo un viņa sieva mēnesī saņēmuši 5814 kronu (590 eiro) bērnu pabalstu un ar šādu atbalstu varētu būt pietiekami, lai nodrošinātu uzturēšanos Rakā. 590 eiro pabalstu ģimene saņēmusi, neskaitot citus pabalstus.

"Tas parāda, cik vāji ir sistēmas kontroles mehānismi," atzina Ranstorps, uzsverot, ka Skramo jau ilgāku laiku ir viens labāk zināmākajiem "Daesh" atbalstītājiem.

Maksājumi Skramo pārtraukti aptuveni astoņus mēnešus pēc tam, kad viņš ar ģimeni pametis Zviedriju, vēsta laikraksts.

Pēc Skramo sievas teiktā, viņi Zviedrijā neplāno atgriezties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!