Bruņotais konflikts Ukrainas austrumos ir "dziļi ietekmējis" 580 000 bērnu frontes līniju tuvumā un promaskavisko separātistu ieņemtajos rajonos, ceturtdienas vakarā paziņoja ANO bērnu lietu aģentūra UNICEF.

UNICEF paziņojumā teikts, ka 200 tūkstošiem no šiem bērniem ir vajadzīgs psiholoģiski sociāls atbalsts.

"Divi vardarbības, apšaudes un baiļu gadi ir atstājuši neizdzēšamas pēdas uz tūkstošiem bērnu Ukrainas austrumos," sacīja UNICEF pārstāve Ukrainā Džovanna Barberisa. "Konfliktam turpinoties, mums ir steidzami vajadzīgs piekļūt šiem bērniem, lai apmierinātu viņu fiziskās, kā arī psiholoģiskās vajadzības," teica UNICEF pārstāve.

Barberiss aicināja visas konflikta puses "nodrošināt drošu kustību un netraucētu humāno pieeju, lai palīdzētu bērniem, kuriem vajadzīga palīdzība".

UNICEF šogad aicināja piešķirt papildus 54,3 miljonus ASV dolāru visneaizsargātāko bērnu humānajām vajadzībām konflikta skartajos rajonos.

Aģentūra brīdināja, ka gaisa temperatūras krišanās, kurināmā trūkums un augstas ogļu cenas pakļauj bērnus elpošanas ceļu infekciju riskam. Veselības pakalpojumu nepieejamība un medikamentu trūkums draud izraisīt jaunus slimību uzliesmojumus.

UNICEF paziņoja, ka tā sadarbojas ar partneriem, lai nodrošinātu pamatpakalpojumus bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!