Nesenais karstuma vilnis Portugālē nogalinājis vairāk nekā 1300 cilvēku, ceturtdien paziņoja Portugāles Nacionālais veselības institūts.
Kā norādīts institūta ziņojumā, laikā no 27.jūlija līdz 12.augustam miruši par 1314 cilvēkiem vairāk nekā tādā pašā pagājušā gada posmā. Vairākums upuru ir gados vecāki cilvēki.

Visaugstākā temperatūra tika reģistrēta Alentežu rajonā valsts dienvidos, kur dzīvsudraba stabiņš 1.augustā sasniedza 47,3 grādu atzīmi.

Šogad karstuma vilnī gājuši bojā tikpat daudz cilvēku, cik 1991.gadā, bet mazāk nekā 1981.gadā, kad no karstuma dzīvību zaudēja 1900 cilvēku.

Veselības aizsardzības ministrija uzskata, ka nāves gadījumu skaitu palīdzējuši samazināt valdības pasākumi, saskaņā ar kuriem slimnīcas visā valstī tika mobilizētas, lai palīdzētu tiem, kuri cietuši mežu ugunsgrēkos, kas izpostījuši vairāk nekā 200 tūkstošus hektāru mežu un krūmāju.

Savukārt Spānijā varas iestādes lēš, ka karstuma vilnī bojā gājuši 100 cilvēki, bet prese ziņo, ka reālais skaits varētu būt daudz lielāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!