Foto: DELFI/TASS/Reuters/Scanpix/LETA

Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pirmdienas paziņojuma par Doņeckas (DTR) un Luhanskas (LTR) "tautu republiku" neatkarību atzīšanu un tam sekojošo formālo iebrukumu jau kopš 2014. gada okupētajās Ukrainas teritorijās neskaidrs palika jautājums par to, ko gan īsti Krievija ir atzinusi. Dienu vēlāk prezidents visbeidzot precizēja, ka Krievijas armijai "mieru uzdots sargāt" arī Ukrainai vēl neatņemtā teritorijā.

Putins otrdien preses konferencē precizēja iepriekšējā dienā parakstīto dekrētu par neatkarības atzīšanu: "Mēs viņus atzīstam. Un tas nozīmē, ka mēs atzīstam visus viņu pamatdokumentus, ieskaitot konstitūciju. Un konstitūcija nosaka robežas tās Doņeckas un Luhanskas apgabalu robežas, kādas tās bija, kad tie bija daļa no Ukrainas."

Šis paziņojums skaidri iezīmēja, ka Kremļa saimnieks, pirmdienas vakarā Krievijas Bruņotajiem spēkiem uzdodot "sargāt mieru" šajās republikās, ne tikai formalizēja Krievijas karavīru atrašanos uz astoņus gadus okupētās Ukrainas zemes, bet arī atbilstoši paša radītajiem likumiem apstiprināja to tiesības iekarot jaunas Ukrainas teritorijas, kuras Krievija ne tieši, ne pastarpināti aizvadītajos kara gados nekad nav kontrolējusi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!