Foto: AP/Scanpix Reuters/Scanpix

ASV vadītās starptautiskās koalīcijas atbalstītie kurdu vadītie "Sīrijas Demokrātiskie spēki" (SDF) uzsākuši Rakas lenkšanu no dienvidrietumiem. Līdz šim tie vienmērīgi tuvojās pilsētai no trim pusēm, bet drīzumā grasās islāmistu pašpasludinātā kalifāta "Islāma valsts" galvaspilsētu ielenkt pilnībā.

Vienlaikus ar panākumiem uz dienvidrietumiem no pilsētas, kurdi ziņo par Reketsamras ciema ieņemšanu, kas nozīmē, ka frontes līnija ir vairs tikai aptuveni 400 metrus no pašas Rakas austrumu robežas. Rakai tuvākās kurdu vienības komandieris ziņojot, ka pretēji iepriekš pieredzētajai džihādistu aktivitātei, šajā zonā piedzīvota negaidīti maza pretestība.

Savukārt uz ziemeļiem no Rakas SDF ietilpstošās "Brīvās Sīrijas armijas" vienības sasniegušas bijušo Sīrijas armijas 17. divīzijas bāzi un ieņēmušas Asadijas ciemu pie tās.

Medijs "Kurdistan 24" ziņo, ka pilsētas vēl neatbrīvotajos ziemeļu rajonos pēdējās diennakts laikā īstenota ASV speciālo uzdevumu vienības operācija, kuras ietvaros sagūstīti vairāki "Daesh" komandieri.

#SDF footage,advancing towards WheatSilos,Mansurah village,South Baath(Azadi) Dam, #Raqqa area #YPJ @ClaudiaAlMina pic.twitter.com/gf2sbksPNJ

— j-c vergès (@melisaraimmo) May 29, 2017


SDF jau līdz šim saņēma dažādu koalīcijas valstu sūtītu bruņojumu, bet pirmās kravas ar ASV tehniku un ieročiem viņus sasniedza otrdien.


No džihādistu teritorijām uz kurdu atbrīvoto Tabku rietumos no Rakas šonedēļ ieradušies vairāk nekā 25 000 bēgļu, ziņo SDF pārstāvji. Pieaugot ASV koalīcijas bombardēšanai, arī pašu raku pamet aizvien vairāk civiliedzīvotāju, taču islāmisti izveidojuši virkni jaunu kontrolpunktu, lai ierobežotu viņu bēgšanu.

Kurdu iegūtie "Daesh" ieroči:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!