Foto: Sputnik/Scanpix

Sīrijas armija un tās sabiedroto spēki trešdien iegājuši teroristu organizācijas "Daesh" kontrolētajā Suhnas pilsētā Sīrijas vidienē, ziņo režīma oficiālie ziņu avoti.

Sīrijas spēki aptuveni pirms nedēļas nostiprinājās pauguros uz dienvidiem no šīs tuksneša pilsētas, kurā pirms kara dzīvojuši aptuveni 17 000 cilvēku. Tikai dienu iepriekš ieņemts arī Tanturas kalns uz rietumiem no tās. Pilsēta tiek uzskatīta par nozīmīgu džihādistu bastionu, kas pagaidām aizkavē valdības spēku virzību virzienā uz Deir ez Zoru.

Suhnas ieņemšana iezīmēs arī kontroles atgūšanu pār ievērojamiem resursiem. Pirms kara tā bija viena no valsts dabasgāzes pārstrādes centriem.

Džihādisti Suhnu ieņēma 2015. gada 13. maijā ceļā uz Palmīru, kuru tie sagrāba īsi pēc tam. Pilsētu pameta aptuveni 1800 ģimenes, bet zināms, ka publiski islāmisti izpildījuši nāvessodu vismaz 26 iedzīvotājiem.

Pēc Palmīras otrreizējas atgūšanas no "Daesh" šī gada februārī Sīrijas armija virzību uz austrumiem uz kādu laiku pārtrauca, nostiprinoties pašas Palmīras apkārtnē, kuru jau reiz ar visiem ieročiem zaudēja "Daesh" kaujiniekiem.

Pēdējo mēnešu laikā, džihādistiem strauji zaudējot spēkus, kā arī teritorijas, arī Sīrijas spēki un to sabiedroto uzsākuši "Daesh" ieņemto teritoriju atkarošanu. Jau ziņots, ka Irākas spēki ar Irānas un ASV vadītās starptautiskās koalīcijas palīdzību ieņēma džihādistu lielāko kontrolēto pilsētu Irākā – Mosulu, bet ASV atbalstītie kurdu "Sīrijas Demokrātiskie spēki" patlaban aplenkuši islāmistu pašpasludinātā kalifāta "Islāma valsts" galvaspilsētu Raku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!