Svētdien Parīzē kādā augstceltnē izcēlās ugunsgrēks, kurā gāja bojā 14 cilvēku, informē ārvalstu prese. Tā, iespējams, ir bijusi ļaunprātīga dedzināšana, jo šis ir jau trešais ugunsgrēks ar cilvēku upuriem pēdējās nedēļas laikā.
Policija ir aizturējusi trīs pusaugu meitenes, jo ir aizdomas, ka viņas nakts laikā bija aizdedzinājušas pastkastīti 18 stāvu ēkas pirmajā stāvā.

Starp bojā gājušajiem ir trīs bērni, vēl četri cilvēki ir nopietni ievainoti, raksta BBC. Lielākā daļa cilvēku zaudēja dzīvības, ieelpojot biezos dūmus, kā arī iekļūstot liesmās, kas strauji izplatījās ēkā.

“Šis ir kriminālnoziegums, un kā tāds tas tiks arī izskatīts,” par meiteņu nodarījumu saka iekšlietu ministrs Nikolā Sarkozī. Ugunsdzēsēji izsaka bažas, ka upuru skaits varētu vēl palielināties.

“Cilvēki, kuri palika savās istabās, ir dzīvi un veseli. Cietušie ir tie, kas centās izskriet caur liesmām, kurās temperatūra sasniedza 300 grādus pēc Celsija,” stāsta ugunsdzēsības departamenta priekšnieks.

Atšķirībā no pārējiem diviem ugunsgrēkiem, kas pēdējo desmit dienu laikā plosījās imigrantu mājvietās, svētdien cietusi sociālo dzīvokļu ēka, kuras 110 dzīvokļos mitinājās aptuveni 800 cilvēku.

Piektdien pēc Francijas premjerministra pavēles no dzīvošanai bīstamām ēkām tika evakuēti desmitiem cilvēku. Francijas galvaspilsētā ir aptuveni 60 nedrošu graustu.

Parīzē un tās apkārtnē aptuveni 300 000 ģimeņu, galvenokārt imigranti, gaida, kad sociālie dienesti tām piešķirs pastāvīgas dzīvesvietas, un līdz tam laikam dzīvo pārāk mazos, ģimenēm nepiemērotos mājokļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!