Foto: AFP/Scanpix
Vismaz 60 cilvēki gājuši bojā un vēl vairāki desmiti guvuši ievainojumus kārtējā teroraktā, kas aizvadītajās brīvdienās noticis Adamavas štatā Nigērijas ziemeļaustrumos.

Kā vēsta ārvalstu mediji, visi šie cilvēki bija pulcējušies kādā Mubi pilsētas bārā, lai uz liela televizora ekrāna noskatītos futbola maču.

Policija ziņo, ka spēcīgais spridzeklis telpā bija novietots iepriekš, bet aktivizēts vien tad, kad uz spēli bija sapulcējies krietns pulciņš futbola līdzjutēju.

Pilnīgi precīzs bojāgājušo un cietušo skaits gan nav zināms, jo policija, ugunsdzēsēji, mediķi un brīvprātīgie joprojām turpina cilvēkus atbrīvot no sagruvušās ēkas, bet cilvēki tiek vesti uz dažādu pilsētu slimnīcām.

Lai gan neviens no pretvalstiskajiem grupējumiem nav uzņēmies atbildību par šo teroraktu, policija pieļauj, ka šis sprādziens ir kārtējais organizācijas "Boko Haram" garajā noziegumu virknē.

"Boko Haram" savu darbību uzsāka pirms pieciem gadiem - viņu mērķis ir Nigērijā ieviest šariata likumus un izskaust visu rietumniecisko. Grupējums ir atbildīgs par vairākiem simtiem teroraktu, kuros lielākoties bojā gājuši mierīgie iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!