Krievijas premjerministrs Mihails Kasjanovs ceturtdien paziņoja, ka privatizācijas process valstī ir neatgriezenisks.
"Protams, mēs uzskatām un vienmēr esam uzskatījuši, ka iepriekšējo gadu privatizācijas rezultāti ir neatgriezeniski," viņš teica kabineta sēdē. Viņš piebilda, ka valdības galvenais mērķis ir "uzlabot kvalitāti un caurskatāmību lēmumu pieņemšanā privatizācijā".

"Tagad mēs redzam skaidras priekšrocības privātai uzņēmējdarbībai un privātīpašumam," uzsvēra premjers.

Viņš piebilda, ka nākamgad valsts plāno privatizēt ap 2000 federālā īpašumā esošos objektus.

Kasjanova paziņojums sniegts laikā, kad Krievijas uzņēmējus satraukusi varas iestāžu uzsāktā izmeklēšana pret naftas gigantu "Jukos". Sakarā ar 1994.gada privatizāciju ir aizturēts viens no Jukos" galvenajiem akcionāriem Platons Ļebedevs, izvirzot jautājumu par to, ka Kremlis varētu pārskatīt 90.gados veiktās valsts īpašuma izpārdošanas rezultātus.

Gan Kasjanovs, gan valsts prezidents Vladimirs Putins pasākumus pret "Jukos" nosaukuši par pārāk bargiem.

Trešdien "Jukos" akciju cena kritās par septiņiem procentiem sakarā ar tiesībsargājošo iestāžu uzsāktu izmeklēšanu kompānijas biznesā un nodokļu lietās. "Jukos" vadītājs Mikails Hodorkovskis brīdināja, ka ārzemju investori turēsies tālāk no Krievijas, ja jautājums netiks atrisināts.

Krievijas vadošās rūpnieku organizācijas vadītājs Arkādijs Voļskis pagājušajā nedēļā iesniedza Putinam vēstuli, kurā izklāstītas uzņēmēju bažas. Trešdien viņš vēlreiz tikās ar prezidentu un pēc tam laikrakstam "Gazeta" pauda cerību, ka spriedze mazinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!