Foto: EPA/Scanpix/LETA

Trīs policisti nogalināti un 11 ievainoti kaujinieku uzbrukumā drošībnieku autobusam Indijas kontrolētajā Kašmīras daļā, atsaucoties uz vietējām amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrukums noticis pirmdienas vakarā, kad policisti ar autobusu atgriezušies savā bāzē Šrīnagaras pilsētā pēc dienas darbiem. Trīs kaujinieki atklājuši uguni pa autobusu un pēc uzbrukuma aizbēguši tumsas aizsegā.

Amatpersonas, atsaucoties uz "drošiem avotiem", paziņoja, ka uzbrukumu sarīkojis Pakistānas grupējuma "Jaish-e-Mohammad" (JeM) atzars "Kašmīras tīģeri".

JeM ir atzīta par teroristu organizāciju ANO, Indijā, ASV un Lielbritānijā. Grupējums uzņēmās atbildību par pašnāvnieka spridzinātāja uzbrukumu Kašmirā 2019. gada 14. februārī, kad bojā gāja vismaz 46 Indijas karavīri.

Indija un Pakistāna Kašmīras reģionu pilnībā uzskata par savu teritoriju, bet katra ar kodolieročiem bruņotā valsts kontrolē tikai daļu teritorijas. Deli jau sen apsūdz Pakistānu, ka tā atbalsta separātistu kaujiniekus Indijas pārvaldītajā Kašmīras daļā. Islāmābāda šīs apsūdzības noliedz.

Uzbrukumi Indijas kontrolētajā Kašmīras daļā notiek kopš astoņdesmito gadu beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!