Foto: AFP/Scanpix

15 gadu vecu meiteni, aplejot ar skābi, nogalinājuši viņas vecāki Pakistānas kontrolētajā Kašmiras daļā. Ģimenes locekļu dusmas izraisījušas aizdomas par neatļautām meitas attiecībām ar kādu zēnu, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Traģēdija notikusi attālā ciemā Kotli rajonā. Policijai par notikušo trešdien pavēstījusi pusaudzes vecākā, precētā māsa. Aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā, viņai radušās, jo vecāki nav ļāvuši sērotājiem pirms apglabāšanas apskatīt mirušās seju, kā tas ir pieņemts Kašmiras musulmaņu kopienās.

Šausminošie notikumi sākās pirmdien. Meitenes tēvs kļuvis nikns, ievērojot, ka jauniete skatās uz diviem zēniem, kas pirmdien brauca ar motociklu pie ģimenes mājas, stāsta vietējās policijas pārstāvis Raja Tahirs Ajubs. Vecākiem bijušas aizdomas, ka meitai ir neatļautas attiecības ar vienu no puišiem.

“Viņš ieveda savu meitu iekšā, sita viņu un tad ar sievas palīdzību aplēja ar skābi,” BBC citē Ajubu.

Vecāki meitu līdz nākamajam rītām atstāja mājās, lai gan viņai bija nepieciešama palīdzība, norāda policists. Otrdien cietušo nogādāja slimnīcā, kur viņa mirusi. Ārsti stāsta, ka meitene atvesta ar vairāk nekā 35% ķermeņa apdegumu un viņu glābt vairs nav bijis iespējams.

“Goda” slepkavības parasti notiek, kad vīriešu kārtas ģimenes locekļiem rodas aizdomas, ka upuris ir darījis negodu kopienai, skaidro BBC. Cilvēktiesību aizsardzības organizāciju dati liecina, ka pagājušajā gadā Pakistānā par “negoda radīšanu” nogalinātas 943 sievietes. Tomēr tādi atgadījumi ir reti Pakistānas kontrolētajā Kašmiras daļā, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!