Krievijas opozīcijas līderis Garijs Kasparovs trešdien paziņoja, ka Kremļa netīro triku dēļ viņš nekandidēs uz prezidenta amatu.
"Mana vēlēšanu kampaņa beidzas rīt," žurnālistiem paziņoja opozīcijas organizāciju savienības "Cita Krievija" līderis Garijs Kasparovs.

Viņš norādīja, ka Maskavas mērija viņam mīklainā kārtā liedz iespēju noīrēt pietiekoši lielu telpu, kurā varētu ietilpt vismaz 500 cilvēku, kas, saskaņā ar Krievijas likumiem, ir nepieciešams oficiālajā prezidenta kampaņas uzsākšanā.

Kasparovs stāstīja, ka viņi vairākkārt jau piedzīvojuši vienādu notikumu scenāriju - viņi vienojušies ar telpu izīrētājiem, samaksājuši par telpu nomu, bet mazliet vēlāk telpu izīrētājs atzvana un paziņo, ka tomēr nevarēs izīrēt telpas.

Krievijas vēlēšanu likums nosaka, ka kandidātam, kuru neizvirza kāda parlamentā ietilpstoša politiska partija, oficiālā sanāksmē ir jāiegūst vismaz 500 cilvēku "iniciatīvas grupas" atbalsts.

Par šādu tikšanos vismaz piecas dienas pirms 18.decembra, kas ir pēdējais termiņš bezpartejisku prezidenta kandidātu reģistrēšanai, jāinformē Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija. Tas nozīmē, ka ceturtdiena ir pēdējā iespējamā diena "iniciatīvas grupas" sanākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!