Kubai būs vajadzīgi vismaz pieci gadi, lai īstenotu plašās ekonomiskās reformas, apliecināja prezidents Rauls Kastro, ņemot vērā, ka plānā par 500 000 valsts sektorā strādājošo atbrīvošanu no darba janvārī radušās kavēšanās.

"Mūsu modeļa īstenošana nav vienas dienas darbs, pat ne viena gada, un, ņemot vērā tā sarežģītību, tā pabeigšanai būs vajadzīgi vismaz pieci gadi," pēc ministru kabineta sēdes pirmdien sacīja Kastro. "Lielākie revolūcijas draudi ir kļūdas, kuras mēs varētu pieļaut."

Kuba janvārī sāka īstenot plānu, kura ietvaros paredzēts no darba atbrīvot 500 000 valsts sektora darbinieku un izveidot privāto tautsaimniecības sektoru.

Plānu aizsāka Rauls Kastro, kurš vēlas, lai valsts sektorā strādājošie tiktu absorbēti privātajā sektorā, tiktu samazinātas valsts subsīdijas un uzņēmumi sāktu darboties autonomi.

Prezidents aicināja turpināt plāna īstenošanu "ar steigu un bez pauzēm".

Tomēr ministru kabineta un Valsts padomes sanāksmē viņš atzina, ka kavēšanās dēļ valsts sektorā strādājošo skaita samazināšanas "beigu termiņi ir jāmaina".

"Šāda apjoma uzdevums, kurš vienā vai otrā veidā ietekmē tik daudzus pilsoņus, nevar tikt noteikts bez elastīga beigu termiņa," sacīja prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!