Foto: AFP/Scanpix

Nelielā Persijas līča valsts Katara pagaidām ir atteikusies no Krievijas piedāvātās palīdzības, svētdien vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

"Krievija mums piedāvāja palīdzību nepieciešamības gadījumā, bet pagaidām mums šāda nepieciešamība nav radusies," intervijā telekanālam "Россия-24" paziņojis Kataras ārlietu ministrs Muhameds bin Abdulrahmans bin Jassims Al-Thani .

Viņš arī norādījis, ka valstu bloķēšana pagaidām nav radījusi nekādu iespaidu uz Kataru un tās iedzīvotājiem.

"Viss notiek kā parasti. Visi dzīvoja kā dzīvoja. Dzīve rit uz priekšu," sacīja ministrs, norādot, ka pagaidām nekādas sekas nav jūtamas.

Ministrs arī norādīja, ka Katara mēģinās rast risinājumu no šīs radušās situācijas, kuras laikā to bloķējušas vairākas valstis. Viņš pieļāva, ka situāciju varētu atrisināt ar dialoga palīdzību.

Jau ziņots, ka sestdiem Maskavā tikās Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un Kataras ārlietu ministrs.

Kā vēstīts, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE), Bahreina, Ēģipte, Jemena un Saūda Arābija pirmdien paziņoja, ka to diplomāti atstās Kataru, kā arī tās slēgs savas ostas un lidostas Kataras ūdens un gaisa transportlīdzekļiem. Gaidāms, ka arī šo valstu kuģi un lidmašīnas nedosies uz Kataru.

Saūda Arābija apsūdz Kataru, ka tā atbalsta tādus ekstrēmistiskus grupējumus kā "Musulmaņu brālība", "Al Qaeda" un "Daesh" ("Islāma valsts"), kā arī Irānas atbalstītus grupējumus, kas darbojas Saūda Arābijas rietumos. Bahreina vaino Kataru, ka tā "atbalsta bruņotas teroristu aktivitātes un līdzekļu piešķiršanu ar Irānu saistītiem grupējumiem, lai veiktu sabotāžu un izplatītu haosu Bahreinā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!