Romas katoļu baznīcu Austrijā pirmdien satricināja jauns seksa skandāls, kad nedēļas žurnāls "Profil" publicēja fotogrāfijas, kurās Sanktpeltenes garīgā semināra amatpersonas glāsta un skūpsta tā audzēkņus.
"Profil" ziņoja, ka prokuratūra ir sākusi izmeklēšanu pret šo semināru un atradusi portatīvajos datoros tūkstošiem fotogrāfiju ar pedofilijas un izvirtības ainām, kā arī daudzas pornogrāfiskas filmas. Skandāls izcēlies pēc tam, kad priesteri nolēmuši izbeigt gadiem ilgu klusēšanu par seminārā notiekošo.

Semināra direktors Ulrihs Kihls pagājušajā nedēļā atkāpās no amata. Žurnāls ziņoja, ka tāpat rīkosies arī direktora vietnieks Volfgangs Rote, tomēr neatzīstot sevi par vainīgu. Kihls un Rote ir tuvi Sanktpeltenes bīskapam Kurtam Krennam, kurš pazīstams ar ļoti konservatīviem uzskatiem.

Krenns pirmdien paziņoja, ka fotogrāfijai, kurā Rote skūpsta semināristu, "nav nekāda sakara ar homoseksuālismu" un ka tas esot tikai zēnisks "idiotisms". Austrijas radio ziņoja, ka augstas baznīcas amatpersonas gatavojas lūgt Vatikānu atcelt Krennu no amata.

"Profil" ziņoja, ka Kihlam un Rotem bijušas homoseksuālas attiecības ar studentiem un pedofilu fotogrāfijas izmantotas stimulācijai.

Šis ir nopietnākais skandāls Austrijas katoļu baznīcā kopš 1995.gada, kad kardināls Hanss Hermans Grērs bija spiests atkāpties no Vīnes arhibīskapa amata pēc apsūdzībām pedofilijā. Grērs pērn nomira klosterī pie Sanktpeltenes 83 gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!