Foto: EPA/Scanpix/LETA

Gadījumā, ja notiktu atklāts militārs Krievijas iebrukums Ukrainā, katrs trešais Ukrainas iedzīvotājs ir gatavs aizstāvēt savu valsti ar ieročiem rokās, savukārt vairāk nekā 20% gatavi pretoties ar citām metodēm – protestiem, boikotiem, streikiem, pilsonisko nepakļaušanos –, atsaucoties uz socioloģiskās aptaujas rezultātiem, vēsta portāls "Currenttime".

Gatavību ņemt rokās ieroci, lai aizsargātu valsti, apliecinājuši 33% respondentu.

Kijevas Starptautiskā socioloģijas institūta aptauja parāda, ka Ukrainas rietumos kopumā, ar vai bez ieročiem, iespējamai Krievijas agresijai pretoties gatavi 60,5% iedzīvotāju. Savukārt valsts austrumos pretestību Krievijas agresijai gatavi izrādīt 37,2% aptaujāto.

Gandrīz 15% aptaujāto norādīja, ka karadarbības gadījumā apsver iespēju pārcelties uz kādu drošāku reģionu valsts iekšienē, bet 9,3 % – uz ārzemēm.

Vēl 18,6% atbildējuši, ka Krievijas iebrukuma gadījumā nedarītu neko, bet 12,1% nav izlēmuši, kā rīkotos.

Vēstīts, ka kopš novembra beigām valda spriedze saistībā ar Krievijas spēku pulcināšanu pie Ukrainas robežām un tiek paustas bažas par iespējamu Krievijas iebrukumu kaimiņvalstī. Tiek publicēta pat detalizēta informācija, kā iespējamais uzbrukums izskatītos, savukārt otrdien Kremļa saimnieks Vladimirs Putins situāciju tiešsaistē pārrunāja ar ASV prezidentu Džo Baidenu.

Krievija 2014. gadā okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un Krievijas atbalstītas bruņotas bandas pārņēmušas atsevišķas teritorijas Ukrainas austrumos, tāpēc faktiski karš Ukrainā notiek jau septiņus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!