Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas armija frontes līnijās ik dienu zaudē līdz 100 karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

Līdz 500 karavīru dienā tiek ievainoti smagās kaujās, atklāja ministrs.

"Situācija frontes līnijās ir smaga. Katru dienu tiek nogalināti līdz 100 mūsu karavīru un līdz 500 tiek ievainoti. Kremlis turpina spiedienu ar masu, klūp, saskaras ar spēcīgu pretestību un cieš milzīgus zaudējumus," sacīja ministrs.

Tāpēc Ukrainai nepieciešami smagie ieroči, turklāt ļoti ātri, uzsvēra Režikovs. "Mēs esam pierādījuši, ka mums nav bail no Kremļa, atšķirībā no daudziem citiem. Taču mēs kā valsts nevaram atļauties noasiņot, zaudējot savus labākos dēlus un meitas," norādīja ministrs.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 31 700 karavīrus

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši aptuveni 31 700 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 1398 tankus, 3438 bruņutransportierus, 711 lielgabalus, 213 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 96 zenītartilērijas iekārtas, 212 lidmašīnas, 178 helikopterus, 562 bezpilota lidaparātus, 125 spārnotās raķetes, 2421 automobili un autocisternu, 13 kuģus un ātrlaivas un 53 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!