Čečenu kaujinieku štābs piektdien paziņoja, ka čečenu vienība, kurā atradies amirs Šamils Basajevs, kalnos Čečenijas dienvidos iesaistījusies kaujā ar Krievijas desantniekiem.
Čečenu interneta lapa "Kazvkaz.org" apgalvo, ka divas stundas ilgajā kaujā nogalināti 14 Krievijas desantnieki. Čečenu pusē kritis tikai viens kaujinieks, bet vēl trīs ievainoti.

Krievijas militāristu aktīvi meklētā kaujinieku līdera dzīvība bijusi apdraudēta, jo ievainots viņa zirgs, uz kura kavalēristu vienības pavadībā Basajevs pārvietojas kopš kājas ievainojuma kaujās pie Groznijas (Džoharas) otrā Čečenijas kara sākumposmā. Pēc nepārbaudītām ziņām, Basajeva kāja ir amputēta. Pats čečenu līderis kaujā nav cietis, ziņo "Kavkaz.org".

Iepriekšējais Basajeva zirgs pagājušā gada vasarā gāja bojā Krievijas helikopteru veiktā apšaudē.

Nesen Krievijas militāristi paziņoja, ka čečenu kaujinieku komandieri Šamils Basajevs un Hatabs atrodas ārpus Čečenijas teritorijas - Hatabs uzturoties Azerbaidžānā, bet Basajevs - Gruzijas teritorijā. Vēlāk Krievijas oficiālie pārstāvji šo informāciju noliedza, paziņojot, ka abi čečenu komandieri atrodas Dienvidčečenijas kalnos, galvenokārt Argunas un Vedenas aizu bāzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!