Foto: AFP/Scanpix

Svētdien karadarbības zonā Ukrainas Doņeckas apgabalā gājuši bojā pieci un ievainoti seši Ukrainas karavīri, vēsta "Radio Svoboda".

Tas noticis divas stundas ilgas sadursmes laikā ar prokrieviskajiem kaujiniekiem netālu no Svitlodarskas Debaļceves apkārtnē, informēja Ukrainas varasiestādes. Kaujiniekiem nav izdevies ieņemt Ukrainas karavīru pozīcijas.

Tikmēr telekanāls "1+1" no karadarbības zonas vēlāk svētdien ziņoja, ka kauja pie Svitlodarskas turpinās un ka slimnīcās nogādāti vismaz 26 ievainoti Ukrainas karavīri.

Aģentūra UNIAN, atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) preses centra paziņojumu, pirmdien ziņo, ka prokremlisko separātistu pusē esot vismaz 25 bojāgājušie.

Kopš gada sākuma, lai gan formāli spēkā ir pamiers, karadarbības zonā Ukrainas austrumos gājuši bojā vairāk nekā 180 Ukrainas karavīru, norāda "Radio Svoboda".

Par "Delfi" novembrī novēroto frontes zonā Ukrainā var lasīt šeit.

Vēstīts, ka 2014. gada pavasarī Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un atbalsta bruņotu separātistu kaujinieku kustību Ukrainas Austrumos.

Nesaistīti, svētdien pēc gandrīz divus gadus ilguša gūsta atbrīvots prokremlisko kaujinieku gūstā nokļuvušais Doņeckas lidostas aizstāvis jeb “kiborgs” Tarass Kolodijs, ziņo “Ukraine Today”. To mikroblogošanas vietnē “Twitter” apstiprinājis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Kolodijs ir pēdējais no zināmajiem izdzīvojušajiem Doņeckas lidostas aizstāvjiem, kas atradās pretinieka gūstā. Vēl aptuveni 10 lidostas aizstāvji ir pazuduši kaujā un viņu liktenis joprojām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!