Foto: RIA Novosti/Scanpix
Militāro operāciju laikā Horļivkā gājuši bojā 13 cilvēki, starp tiem vienu un piecus gadus veci bērni, bet Avdejevkā ievainoti pieci cilvēki, no kuriem četri hospitalizēti, svētdien vēsta "Korrespondent.net".

Horļivkas apšaude sākās svētdienas dienas vidū, un pilsēta apšaudīta no reaktīvās artilērijas iekārtām "Grad", kas izvietotas Rumjancecas apkārtnē. Arī Avdejevka apšaudīta no "Grad" ierīcēm.

Tiek vēstīts, ka no ierīcēm tikusi arī apšaudīta ēka, kurā izvietots separātista Igora Bezlera jeb tā dēvētā "Besa" štābs.

Jau vēstīts, ka Donbasa reģionā Ukrainā kaujinieki pagājušajā nedēļā notriekuši divas Ukrainas gaisa spēku lidmašīnas, vēsta vietējie mediji, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas informāciju.

Viena no lidmašīnām notriekta Lisičanskas rajonā, kur izpildīja kaujas uzdevumu, otra - pie Saurmogilas, kas ir kaujinieku kontrolētas teritorijas. Abu lidaparātu pilotiem izdevies katapultēties.

Kaujinieku mājas lapā kādā no sociālajiem tīkliem ir saite uz krievu interneta lapu, kurā tiek ziņots, ka ar pārvietojama zenītraķešu kompleksa palīdzību notriektas divas Ukrainas lidmašīnas Su-25.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!