Foto: AFP/Scanpix

Kaujās Mali ziemeļos kritis viens Francijas karavīrs un nogalināti vismaz 50 nemiernieku kaujinieki, svētdien paziņojušas amatpersonas.

Gan Francijas, gan Mali amatpersonas apstiprinājušas, ka pēdējo dienu laikā cīņas reģionā pastiprinājušās.

Kāds avots Mali armijā aģentūrai AFP apstiprināja, ka kopš piektdienas netālu no Gao nogalināti vismaz 50 ar "Al Qaeda" saistītā grupējuma - Rietumāfrikas Vienotības un džihāda kustības (MUJAO) - kaujinieki.

Francija savukārt apstiprināja, ka sestdienas vakarā Mali ziemeļos kritis viens franču karavīrs un ziņoja, ka neitralizēti vismaz 15 islāmistu kaujinieki.

Kaujas pastiprinājās pēc Čadas paziņojuma, ka tās karavīri Mali ziemeļos nogalinājuši islāmistu kaujinieku augsta ranga līderi Mohtanu Belmohtaru, kurš janvārī organizēja uzbrukumu Alžīrijas rūpnīcai, kur tika nogalināti 37 ārvalstu ķīlnieki.

Čadas valdība piektdien paziņoja, ka Mali nogalināts arī grupējuma "Al Qaeda" islāmiskajā Magribā" otrs augstākais līderis Abu Zeids.

Ja Belmohtara un Abu Zeida nāve tiks apstiprināta, tad Francijas vadītā militārā koalīcija Mali ziemeļos būs iznīcinājusi reģiona divus ilggadīgos "Al Qaeda" līderus, gūstot vēsturisku uzvaru cīņā pret džihādistiem Mali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!